Steak Tartare Klassiek

Steak Tartare met fijngesneden rundvlees, klassieke garnituren en eidooier. Een Franse klassieker die je aan tafel zelf mengt.

Steak Tartare is misschien wel hét ultieme klassieke vleesgerecht. Fijngehakt rundvlees, geserveerd met garnituren zoals sjalot, kappertjes, cornichons en verse peterselie. Alles wordt aan tafel gemengd, zodat elke hap precies zo smaakt als jij wilt.

Bij Ottavi maken we de tartaar van diamanthaas – mals en smaakvol – maar je kunt ook kiezen voor ossenhaas of kogelbiefstuk. Het gerecht wordt afgewerkt met een eidooier en geserveerd met geroosterd zuurdesembrood of toast. Zo eenvoudig, en toch zó goed.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 150 g diamanthaas (of ossenhaas/kogel), fijngesneden
  • ½ sjalot, fijngesneden
  • 1 el cornichons, fijngesneden
  • 1 el kappertjes, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1–2 tl Dijon-mosterd
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el citroensap
  • Worcestershiresaus en tabasco, naar smaak
  • 1–1,5 el extra vergine olijfolie
  • 1 rauwe eidooier
  • Peper en zout

Om te serveren: geroosterd zuurdesembrood of toast

Aan de gang!

  • Snijd de diamanthaas zo fijn mogelijk met een scherp mes.
  • Leg de tartaar in het midden van een bord, maak een klein kuiltje en leg daarin de eidooier.
  • Schik de sjalot, cornichons, kappertjes en peterselie rondom de tartaar.
  • Serveer de mosterd, ketchup, citroensap, Worcestershire, tabasco en olijfolie erbij.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Geef er geroosterd zuurdesembrood of toast bij.
  • De tafelgenoten mengen zelf de garnituren en sausjes door de tartaar.
  • Klassiek, puur en boordevol smaak.

 

  • Wijnsuggestie: een frisse Beaujolais of Pinot Noir sluit prachtig aan bij de frisse en kruidige tonen.
  • Variatie: vervang rundvlees eens door kalfsvlees of combineer met truffelolie voor een luxere versie.
  • Tip: gebruik altijd supervers vlees voor dit gerecht.

Steak Tartare zoals bij Ottavi: fijngesneden diamanthaas met klassieke garnituren, eidooier en toast. Een eenvoudige maar tijdloze klassieker.

 

WINKELWAGEN 0