OTTAVI Kookworkshops

Kookworkshops in Amsterdam

Bij Ottavi vind je een uitgebreid scala aan kookworkshops, elk met een eigen thema. Denk bijvoorbeeld aan goed leren snijden, vis fileren of een workshop écht lekker vegetarisch koken. Maatwerk is ook altijd mogelijk. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of gewoon een gezellig samenzijn, Ottavi biedt de perfecte kookworkshop op maat. Het doel van elke workshop? Samen genieten van het eindresultaat! Na het koken is er toch niets zo lekker als samen genieten van wat je op tafel hebt gezet?

Bedrijfsuitjes

Zakelijke arrangementen zijn beschikbaar vanaf 8 personen. En omdat samenwerken centraal staat, is een kookworkshop bij Ottavi geweldig voor je teambuilding. Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Particulieren groepen

Vrijgezellenfeestje, verjaardag of een jubileum vieren met een kookworkshop? Dat kan in onze kookstudio! Bekijk voor meer informatie  de website, kom langs in de winkel of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Private dining

Huur de kookstudio inclusief de kookkunsten van onze top chef voor een avond private dining! Geniet van overheerlijke smaken, bijpassende drankjes en een gezellige sfeer. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Boek jouw kookworkshop

9 mei 2025 - 18:00

Beschikbaar

Meesterlijk Vis Fileren en Bereiden- 9 mei
€96 per persoon
De ambacht van het vis fileren en het bereiden ontdek je tijdens deze workshop! In deze interactieve workshop leer je hoe je de versheid van vis kunt herkennen, zodat je altijd met de beste kwaliteit werkt. We gaan samen aan de slag met het fileren van twee soorten vis, waarbij je de basis en verfijnde technieken onder de knie krijgt. Na het fileren koken we in groepjes een prachtig 4-gangen menu, bestaande uit 5 verfijnde gerechten. Denk aan ceviche, tartaar, rilette of gegrilde vis met een mooie saus. Elk gerecht biedt ruimte om nieuwe kooktechnieken te leren en te oefenen met het opmaken van gerechten. Aan het einde van de workshop ontvang je de recepturen digitaal, zodat je thuis verder kunt experimenteren. Deze avond is ideaal voor visliefhebbers die hun kookkunsten willen uitbreiden met veelzijdige technieken en smaakvolle gerechten!
16 mei 2025 - 18:00

Beschikbaar

Herontdek de Smaak van Nederland - 16 mei
€89 per persoon
Op vrijdag 16 mei nodigen we je uit voor een culinaire reis door de Nederlandse keuken. Tijdens deze workshop leer je hoe je heerlijke gerechten maakt met typische ingrediënten van eigen bodem, zoals gestoomde makreel, Hollands lam, haring, boerenkool, pastinaken en Noordzeevis. Samen bereiden we een verrassend driegangenmenu, compleet met twee amuses, en laten we je zien dat Nederland een schat aan puur en smaakvolle ingrediënten te bieden heeft. Ontdek hoe je met eenvoudige, seizoensgebonden producten geweldige, moderne gerechten kunt creëren.
23 mei 2025 - 18:00

Beschikbaar

Smaken van Zuidoost-Azië – 23 mei
€89 per persoon

Op vrijdag 23 mei nemen we je mee op een culinaire reis door Zuidoost-Azië, waar we een tafel vullen met gerechten uit landen als Thailand, Vietnam, Indonesië, Maleisië en Laos. Deze keukens staan bekend om hun uitgebalanceerde smaken – van fris en zuur tot pittig en umami – en het gebruik van verse kruiden en specerijen.

Tijdens de workshop kunnen er verschillende iconische gerechten aan bod komen, afhankelijk van het seizoen en de mooiste ingrediënten van dat moment. Denk aan Tom Kha Kai, een geurige Thaise kokossoep met limoenblad en galanga, of een knapperige Bánh Mì, het beroemde Vietnamese stokbrood gevuld met gekruid vlees, ingelegde groenten en koriander. We kunnen ook werken met Fresh Spring Rolls, de lichte rijstpapierrolletjes met verse kruiden en een smaakvolle dipsaus, of een pittige Sambal Matah uit Bali, gemaakt met limoenblad, citroengras en rode peper. Misschien bereiden we een kruidige Vietnamese groene mango salade, waarin het frisse van onrijpe mango perfect samengaat met pittige en hartige smaken, of een langzaam gegaarde Indonesische Rendang met kokosmelk en specerijen. Ook kunnen we een geurige Thaise curry maken met seizoensgroenten of een kruidige Laotiaanse Kai Laab, een frisse kipsalade met munt en limoen.

Het menu varieert per workshop, maar altijd staat centraal dat we samen koken, leren en genieten van een rijkgevulde tafel vol authentieke smaken.

25 mei 2025 - 13:00

Beschikbaar

Snijtechnieken - Zondagmiddag 25 mei
€75 per persoon
Wil jij leren snijden als een echte chef? ✨ Tijdens onze workshop op zondagmiddag 25 mei leer je de essentiële snijtechnieken die elke (hobby)kok wil beheersen. Of je nu een ui fijn wilt snipperen, groenten in verschillende vormen wilt snijden zoals brunoise of julienne, of wilt weten hoe je je messen het beste gebruikt — wij laten het je allemaal zien! We behandelen de juiste snijhouding, de verschillende technieken voor verschillende ingrediënten en tips om blessures te voorkomen. Na deze workshop werk je met meer precisie en vertrouwen in de keuken. Meld je snel aan en ontdek de kunst van snijden! Let op: in deze workshop koken we geen gerechten maar een aantal kleine hapjes aan de hand van verschillende snijechnieken, zorg dus dat je al iets gegeten hebt.  
30 mei 2025 - 18:00

Beschikbaar

Italia al Tavolo - Italiaans 30 mei
€89 per persoon
Ciao tutti! Ontdek de smaken van Italië bij Ottavi
Vrijdag 30 mei staat helemaal in het teken van de Italiaanse keuken. Onder begeleiding van onze chef ga je in 4,5 uur tijd aan de slag met heerlijke Italiaanse gerechten: van een door de chef bereidde amuse naar de antipasti en primi tot secondi en contorni. Wat kun je zoal verwachten? Bijvoorbeeld zelf gnocchi maken of een frisse saliepesto bereiden en koken met de mooiste seizoensproducten uit Italië. Natuurlijk sluit je de avond af met het proeven van al het lekkers dat je zelf hebt gemaakt. Perfect voor een avond vol gezelligheid en inspiratie in de keuken. Meld je snel aan en beleef la dolce vita bij Ottavi!
een vrouw kookt
13 juni 2025 - 18:00

Beschikbaar

Bourgondisch Frans - 13 juni
€89 per persoon
Bourgondisch Genieten: Kook je mee naar het hart van Frankrijk? Op vrijdag 13 juni nemen we je mee naar het hart van Frankrijk voor een avond vol smaak en gezelligheid. Tijdens deze bourgondische kookworkshop bij Ottavi duik je in de klassieke Franse keuken en bereid je een volledig menu met drie gangen en twee amuses. Onder begeleiding van onze chef werk je met de mooiste seizoensproducten en leer je authentieke Franse kooktechnieken. Van verfijnde amuses tot een smaakvol voorgerecht, een indrukwekkend hoofdgerecht en een dessert om je vingers bij af te likken – na deze avond zet jij thuis moeiteloos een Frans diner op tafel.
27 juni 2025 - 18:00

Beschikbaar

Meesterlijk Vis Fileren en Bereiden- 27 juni
€96 per persoon
De ambacht van het vis fileren en het bereiden ontdek je tijdens deze workshop! In deze interactieve workshop leer je hoe je de versheid van vis kunt herkennen, zodat je altijd met de beste kwaliteit werkt. We gaan samen aan de slag met het fileren van twee soorten vis, waarbij je de basis en verfijnde technieken onder de knie krijgt. Na het fileren koken we in groepjes een prachtig 4-gangen menu, bestaande uit 5 verfijnde gerechten. Denk aan ceviche, tartaar, rilette of gegrilde vis met een mooie saus. Elk gerecht biedt ruimte om nieuwe kooktechnieken te leren en te oefenen met het opmaken van gerechten. Aan het einde van de workshop ontvang je de recepturen digitaal, zodat je thuis verder kunt experimenteren. Deze avond is ideaal voor visliefhebbers die hun kookkunsten willen uitbreiden met veelzijdige technieken en smaakvolle gerechten!
4 juli 2025 - 18:00

Beschikbaar

Midden-Oosten Mezze - 4 juli
€89 per persoon
Beleef vrijdag 4 juli de smaken van het Midden-Oosten in de workshop Mezze. Ontdek de rijke smaken en tradities van het Midden-Oosten met deze mezze-workshop! Mezze, of meze, is een selectie van kleine gerechten die vergelijkbaar zijn met tapas en antipasti. De oorsprong ligt in de culinaire tradities van landen in het Midden-Oosten. waar mezze symbool staat voor gezellig samen eten en genieten van verschillende smaken. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met iconische gerechten zoals tabbouleh, zaalouk, pistache feta, en hummus. We bereiden ook gerechten als maast o khiar (een verfrissende yoghurtkomkommerdip), Perzische kruidenrijst (sabzi polow), en de hartige Tajine. Natuurlijk sluiten we af met het maken van zoete lekkernijen zoals sigara en 'M' Hencha. Na het koken nemen we plaats aan een grote tafel voor een shared dining ervaring. Deze avond is perfect om met vrienden of familie te genieten van de gevarieerde smaken en rijke cultuur van het Midden-Oosten.  
1 augustus 2025 - 18:00

Beschikbaar

Italia al Tavolo - Italiaans 1 augustus
€89 per persoon
Ciao tutti! Ontdek de smaken van Italië bij Ottavi
Vrijdag 1 augustus staat helemaal in het teken van de Italiaanse keuken. Onder begeleiding van onze chef ga je in 4,5 uur tijd aan de slag met heerlijke Italiaanse gerechten: van een door de chef bereidde amuse naar de antipasti en primi tot secondi en contorni. Wat kun je zoal verwachten? Bijvoorbeeld zelf gnocchi maken of een frisse saliepesto bereiden en koken met de mooiste seizoensproducten uit Italië. Natuurlijk sluit je de avond af met het proeven van al het lekkers dat je zelf hebt gemaakt. Perfect voor een avond vol gezelligheid en inspiratie in de keuken. Meld je snel aan en beleef la dolce vita bij Ottavi!
8 augustus 2025 - 18:00

Beschikbaar

Koken met de Zon – Smaken van de Provence - 8 augustus
€89 per persoon

Laat je meenemen naar het zonnige zuiden van Frankrijk en ontdek de geuren en smaken van de Provence! Tijdens deze toffe kookworkshop bij Ottavi duik je in de Mediterrane keuken en bereid je een verfijnd menu vol Provençaalse klassiekers. Denk aan een geurige bouillabaisse, een knapperige pissaladière met gekarameliseerde ui en ansjovis, perfect gegaarde lamscarré met ratatouille en een luchtige tarte tropézienne als zoete afsluiting.

Onder begeleiding van onze chef leer je werken met de beste Zuid-Franse ingrediënten: rijpe tomaten, geurige tijm en rozemarijn, knoflook, olijfolie en de mooiste vis en vlees. Een avond vol kookplezier en Provençaalse passie!

22 augustus 2025 - 18:00

Beschikbaar

Zomerse Smaken uit Piemonte – 22 augustus
€89 per persoon

Piemonte staat bekend om zijn verfijnde keuken, prachtige wijnen en pure ingrediënten. In de zomer krijgt deze culinaire regio een frisse, lichte twist, waarbij eenvoud en kwaliteit centraal staan. Tijdens deze kookworkshop duik je in de Piemonteesche keuken en leer je hoe je met seizoensproducten een smaakvol en zomers menu op tafel zet.

Samen met onze chef bereiden we een menu vol zomerse klassiekers zoals:

  • Vitello tonnato – flinterdun kalfsvlees met een romige tonijn-kapperssaus

  • Gegrilde groene asperges met citroen en hazelnoten – een elegant gerecht met knapperige texturen en frisse tonen

  • Gegrilde zwaardvis met salsa verde – een licht en kruidig gerecht, perfect voor een warme avond

  • Pêche ripiene – zoete, gevulde perziken met amaretti en mascarpone

Tijdens deze avond ontdek je hoe de eenvoud van de Italiaanse keuken zorgt voor groots genieten. Na het koken schuiven we aan om samen van deze zomerse gerechten te genieten.

9 september 2025 - 18:00

Beschikbaar

Kookcursus volwassenen 8 weken
€775 per persoon
Wil je meer zelfvertrouwen in de keuken krijgen en gerechten bereiden met professionele technieken? Tijdens deze 8-weekse kookcursus leer je essentiële vaardigheden zoals snijtechnieken, het maken van smaakvolle sauzen en het perfect bereiden van vlees en vis. Elke week staat in het teken van een nieuw thema en de cursus eindigt met een Mystery Box Challenge.

Inclusief: Ottavi schort

Schrijf je vandaag nog in.

Startdatum: Dinsdag 9 september
Tijd: 18:00 – 21:00

 
10 september 2025 - 13:00

Beschikbaar

Kookcursus kids (8 - 13 jaar)
€350 per persoon

Deze kookcursus is speciaal voor kinderen die willen leren koken en meer willen ontdekken over ingrediënten en smaken. In 8 lessen leren de kids snijden, bakken en koken op een veilige en leuke manier. De cursus wordt afgesloten met een diner waar de kinderen hun zelfgemaakte gerechten aan ouders/verzorgers serveren.

Inclusief: Ottavi kinderschort & kinderkoksmes

Schrijf je kind vandaag nog in.

Startdatum: Woensdag 10 september
Tijd: 13:00 – 15:00

Kookworkshops in Amsterdam-West

Geïnteresseerd in een van onze kookworkshops in Amsterdam-West? Klik op een van de workshops hierboven om alle mogelijkheden te bekijken. Liever even overleggen met onze chef? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel!

OTTAVI wordt 100% aanbevolen

WINKELWAGEN 0