Een romige Franse klassieker voor koude dagen Kaasfondue is een van de meest geliefde wintergerechten uit de Jura. Warm, romig en perfect om samen te delen aan tafel. In deze versie gebruiken we twee kazen met karakter: Comté en oude Beaufort. Door hun diepe smaak, goede smelteigenschappen en volle structuur krijg je een fondue die […]
Recept Categorie: Borrel
Vacherin Mont d’Or uit de oven – klassiek Frans wintergerecht
Dit is het recept voor Vacherin Mont d’Or uit de oven: een romige kaas uit de Jura, gebakken met knoflook, tijm, rozemarijn en witte wijn.Perfect voor een koude avond – eenvoudig, vol smaak en onweerstaanbaar lekker. Wanneer het kouder wordt, verschijnt er iets bijzonders in de Franse Jura: Vacherin Mont d’Or.Deze zachte, romige kaas wordt […]
Hummus met Miso – Fluweelzacht & Onweerstaanbaar
Hummus met een twist: romig, luchtig en vol umami door een lepel miso. Perfect als dip, bij flatbread of gewoon zo uit het kommetje. Hummus is een klassieker die nooit verveelt. Met kikkererwten, tahin en citroen zet je in een paar minuten iets op tafel dat fris, voedzaam en veelzijdig is. Maar bij Ottavi geven […]