Mezze Frisse Tabbouleh Little Gem

Frisse tabbouleh met bulghur, kruiden en granaatappelpitjes, geserveerd in little gem. Een licht en kruidig mezze gerecht voor lunch, mezze tafel of BBQ.

Tabbouleh is een klassieker uit de Midden-Oosterse keuken: een salade vol verse kruiden, frisse groenten en bulghur. Bij Ottavi geven we er een zomerse twist aan door de tabbouleh te serveren in knapperige blaadjes little gem. Zo wordt het niet alleen een smaakvolle salade, maar ook een feestelijke manier van serveren.

De combinatie van peterselie, munt en limoen geeft de tabbouleh een kruidige frisheid. Granaatappelpitjes en een vleugje kaneel zorgen voor balans en diepte. Dit gerecht is perfect voor warme dagen, als lichte lunch, bijgerecht voor de BBQ of als kleurrijk onderdeel van een zomerse tafel.

Ingrediënten (4 personen)

  • 45 g bulghur
  • ⅓ bos peterselie
  • ⅓ bos munt
  • 1 groene Turkse peper
  • 8 cherrytomaatjes, fijngesneden
  • 1 lente-ui, in halve ringetjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 puntpaprika, fijngesneden
  • 50 g granaatappelpitjes
  • ½ tl gemalen kaneel
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Extra vierge olijfolie
  • Little gem (om in te serveren)
  • Zout en zwarte peper

Aan de gang!

  • Bedek Bulghur met kokend water en beetje zout en laat staan tot al het water is opgenomen.
  • Snijd alle groenten fijn.
  • Meng bulghur, groenten, kruiden, kaneel en granaatappelpitjes in een ruime kom.
  • Breng op smaak met limoensap, rasp, olijfolie, zout en peper.
  • Schep de tabbouleh in de blaadjes little gem en serveer direct.

 

  • Variatie: voeg granaatappelmelasse of sumak toe voor een diepere smaak.
  • Tip: serveer de tabbouleh ook eens los in een schaal als salade bij geroosterde vis of kip.
  • Wijnsuggestie: een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rosé sluit perfect aan bij de kruidige frisheid.

Frisse tabbouleh met bulghur, kruiden en granaatappelpitjes in little gem. Een zomerse salade vol smaak, perfect voor lunch, BBQ of picknick.

 

WINKELWAGEN 0