Bananen Havermout Pannenkoeken met Blauwe Bessen

Deze bananen havermout pannenkoeken zijn luchtig, voedzaam en eenvoudig te maken. Perfect als gezond ontbijt, brunch of verantwoord tussendoortje.

Pannenkoeken horen niet alleen thuis bij een feestelijk ontbijt in het weekend. Met de juiste ingrediënten kun je er een gezonde, voedzame en toch heerlijke dagelijkse traktatie van maken. Deze pannenkoeken worden gemaakt met havermout, rijpe banaan en chiazaad, wat zorgt voor veel vezels en energie zonder dat je suiker nodig hebt.

Door het beslag te verrijken met kaneel en appelciderazijn krijgen de pannenkoeken extra smaak en luchtigheid. Blauwe bessen geven een frisse bite en maken ze helemaal af. Serveer ze met rood fruit, ahornsiroop of extra banaan en je hebt een gerecht dat zowel doordeweeks als in het weekend altijd een glimlach op tafel brengt.

Ingrediënten (4 porties)

  • 300 g biologische havermout (fijn gemalen)
  • 2 rijpe bananen
  • 400 ml ongezoete amandeldrink
  • 20 ml appelciderazijn
  • 2 tl honing
  • 1½ tl kaneel, gemalen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 el chiazaad
  • 2 el gemalen kokos (optioneel)
  • Snufje zout
  • Blauwe bessen (in het beslag of als topping)

Aan de gang!

Beslag

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine en doe in een kom.
  • Meng met bakpoeder, amandeldrink, zout, appelciderazijn, kaneel en honing.
  • Prak de bananen en roer door het beslag.
  • Voeg chiazaad toe en laat 5 minuten rusten.

Bakken

  • Doe het beslag in een spuitzak of gebruik een lepel.
  • Verwarm een koekenpan met een beetje olie en spuit/lepels kleine rondjes.
  • Druk er wat blauwe bessen in.
  • Bak de pannenkoeken 2 minuten per kant goudbruin.

Serveren

  • Stapel de pannenkoeken op een bord.
  • Serveer met rood fruit, ahornsiroop, appelstroop of extra banaan.

Extra

  • Variatie: vervang blauwe bessen door frambozen, aardbeien of stukjes appel. Of chiazaad door lijnzaad
  • Seizoentip: in de herfst zijn stoofpeertjes of gekaramelliseerde appel een heerlijk topping-alternatief.

Gezonde havermout-banaan pannenkoeken met blauwe bessen. Luchtig, voedzaam en makkelijk recept voor ontbijt, brunch of verantwoord tussendoortje.

WINKELWAGEN 0