Een fluweelzachte polenta, langzaam gegaard in bouillon van gedroogde cèpes en afgewerkt met boter, Parmigiano en citroen.
Geserveerd met gebakken bospaddenstoelen, knoflook en tijm – pure herfst op je bord.
Zijdezacht, vol en helemaal in het seizoen dit gerecht draait om comfort en diepgang.
De polenta wordt langzaam gegaard in een bouillon van gedroogde cèpes, waardoor hij die intense, aardse smaak krijgt.
Afgewerkt met boter, Parmigiano en citroenrasp en geserveerd met gebakken bospaddenstoelen met knoflook, sjalot en tijm.
Een gerecht dat ruikt naar herfst, smaakt naar warmte en perfect past bij een glas witte Bourgogne. 🍂
Ingrediënten (2 personen)
Voor de polenta
90 g fijne polenta
700 ml groentenbouillon (met 15 g gedroogde cèpes gekookt)
50 g roomboter (koud, in blokjes)
50 g geraspte Parmigiano Reggiano
Rasp van ½ citroen
Zout en zwarte peper
Voor de paddenstoelen
300 g gemengde bospaddenstoelen
1 sjalot, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, geraspt
1 takje tijm (blaadjes gerist)
Rasp van ¼ citroen
Olijfolie en roomboter
Zout en zwarte peper
Afwerking
Geschaafde Parmigiano
Verse tijmblaadjes
Bereidingswijze
1️⃣ Breng de bouillon aan de kook en giet de polenta er langzaam in.
Laat ±30 minuten zacht koken en regelmatig roeren tot de polenta romig is.
2️⃣ Roer de boter, Parmigiano en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
3️⃣ Bak de paddenstoelen goudbruin in olijfolie en boter.
Voeg sjalot, knoflook en tijm toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper, zout en citroenrasp.
4️⃣ Schep de polenta op het bord, verdeel de paddenstoelen erover en werk af met geschaafde Parmigiano en tijm.
Comfort food op z’n best – simpel, seizoensgebonden en vol smaak.
Een gerecht dat perfect past bij het najaar, met de diepte en verfijning die kenmerkend zijn voor Ottavi.
