Risotto is misschien wel hét comfortfood uit de Italiaanse keuken. Met de juiste rijst, bouillon en geduld krijg je die kenmerkende romigheid waar Italië zo beroemd om is. In dit recept combineren we bospaddenstoelen – het ultieme herfstingrediënt – met lardo di Colonnata, een Toscaanse specialiteit van gerijpt rugvet van het varken, gemarineerd in kruiden […]
Recept Categorie: Vegatarisch
Pasta alla Norma – Siciliaanse klassieker
Pasta alla Norma is een van de bekendste gerechten uit Sicilië en een eerbetoon aan de opera Norma van Vincenzo Bellini uit Catania. Het is een gerecht dat draait om eenvoud: aubergine, tomaat, basilicum en ricotta salata vormen samen een perfecte balans van romigheid, frisheid en ziltigheid. Door de aubergines eerst goudbruin te bakken krijgen […]
Butternut Pompoen Hasselback Style met Appel Vinaigrette, Hazelnoot & Granaatappel
Deze hasselback pompoen is een feestelijk vegetarisch gerecht voor de herfst. Met frisse appel vinaigrette, geroosterde hazelnoten en granaatappelpitjes zet je een kleurrijk en smaakvol seizoenstafel stuk neer. De herfst is het seizoen van de pompoen: zacht, veelzijdig en rijk van smaak. In dit recept geven we de flespompoen een moderne twist door hem hasselback […]
Hummus met Miso – Fluweelzacht & Onweerstaanbaar
Hummus met een twist: romig, luchtig en vol umami door een lepel miso. Perfect als dip, bij flatbread of gewoon zo uit het kommetje. Hummus is een klassieker die nooit verveelt. Met kikkererwten, tahin en citroen zet je in een paar minuten iets op tafel dat fris, voedzaam en veelzijdig is. Maar bij Ottavi geven […]
Mezze Frisse Tabbouleh Little Gem
Frisse tabbouleh met bulghur, kruiden en granaatappelpitjes, geserveerd in little gem. Een licht en kruidig mezze gerecht voor lunch, mezze tafel of BBQ. Tabbouleh is een klassieker uit de Midden-Oosterse keuken: een salade vol verse kruiden, frisse groenten en bulghur. Bij Ottavi geven we er een zomerse twist aan door de tabbouleh te serveren in […]